Hvilken farve læber skal du have i aften?

Valentines eller ej, her får du et par gode råd med på vejen, hvis du drømmer om at prøve looket med de meget røde læber af!

_MG_9791 as Smart Object-1

                                                  Fotograf Martin Laugesen

Find en farve, der passer til din hudtone!

Blå undertoner øverst, orange undertoner i midten og rødbrune undertoner nederst.

Hvis din hud har kolde undertoner (f.eks. porcelænslys hud med rødligt skær) skal du gå efter en rødlilla undertoner.

Er din hud varm/gylden i undertonerne (gyldent til olivent skær) skal du finde en rød læbestift med orange-gule undertoner.

Hvis din hud derimod er i den mørke ende er de mørke røde bærfarvede toner samt de rødbrune toner virkelig smukke på dine læber!

 

Glem ikke resten af ansigtet!

Det er rigtigt nok, at nok der er knald på læberne, skal der ikke være for meget farve andre steder, men for at fuldende looket og bære det med stil, er det vigtigt med en flot ensartet hudtone (evt. let contoureret) samt markerede bryn.

Forbered læberne

Skrub læberne med en lip scrub (eller lav en hjemmelavet scrub, se opskrift under mit indlæg fra igår), fugt læberne med din ynglings læbepomade og giv derefter læberne et tyndt lag pudder.

Optimér holdbarheden

For maksimal holdbarhed (ca. 8 timer) tegner du nu læberne op med en lipliner (først kanten og derefter fylder du læberne ud med lipliner). Påfør 1 lag læbestift (med en pensel). Dup læberne med en serviet, for at fjerne overskydende læbestift og giv derefter læberne et tyndt lag pudder. Påfør endnu lag læbestift. Dup læberne med en serviet og påfør læbestift igen!

Tilsidst får du verdens måske ældste tip til at undgå læbestift på tænderne (så du har måske hørt det før)  …Put din pegefinger i munden og lad læberne slutte blidt om den, mens du trækker fingeren ud af munden. På denne måde får du fjernet den overskydende mængde læbestift!

Glidecreme (vandbaseret) forhindrer læbestiften i at smitte af på glas og lignende – men hvis det er lidt for pinligt at skulle købe en glidecreme kan du også bruge en liplaquer! En liplaquer har en farveintensitet som en læbestift, konsistens som en gloss, den bliver på sin plads – uanset, hvad du finder på og så har den en VIRKELIG lang holdbarhed! Her taler vi om mere end 10 timer!

Red Velvet Lip Laquer fra Make Up Academy

Red Velvet Lip Laquer fra Make Up Academy

Make Up For Ever laver f.eks. “Aqua Rouge” (vandfast!) men et udemærket alternative kan du bl.a. finde fra Make Up Academy til næsten 1/10 af prisen for en Aqua Rouge!

 

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar